Какво да очаквате от новите Nike React и Adidas Boost

Преди да поговорим по-обширно за хит моделите на двата титани в производството на спортни обувки, нека обърнем внимание на нещо странично.

Много рядко може да се случи Nike React и Adidas Boost да присъстват в едно изречение и това е съвсем нормално. Все пак от десетилетия двата гигантски бранда се борят за един и същи таргет: спортуващите и привържениците на ежедневния комфорт.

Но този път няма да разделяме, а ще обединим двата бранда около една идея: как новите трендове и търсения от потребителите създадоха Nike React и Adidas Boost.

Какво ново при спортните обувки: приветстваме Nike React

Едва седмица преди официалната премиера на Nike React – новата колекция за бягане – се проведоха множество тестове на модела на изключително сурови изпитания – такива, на които много от по-ниския клас марки надали щяха да издържат.

В теста за издръжливост, Nike React колекцията спортни маратонки за мъже и жени изненадаха с добра резистентност срещу газене на сняг, огъване, бягане в дъждовни условия, ходене и др.

За щастие на привържениците на Nike, новата колекция определено се показа като революционна.

Новите модели се характеризират с чисто нова подметка – сравнително по-мека и пружинираща, ала за да усетите и вие предимствата, трябва да ги тествате – обуйте ги, походете с тях и вижте разликата с обикновения Найк.

Зад производството на Nike Epic React стоят редица данни, стотици избягани километри, иновации, наука…и много желание, разбира се.

За да създадат максимално удобна подметка, Nike се доверяват на съветите и насоките на топ спортисти – бегачи. А на въпроса какво точно биха препоръчали да се подобри в обувката, спортистите отговорили „всичко“.

Химичният състав на спортните обувки Nike React бива обект на тестове цели 3 години, а за самата подметка са изпробвани над 350 комбинации.

Естествено, усилията определено си заслужават, тъй като към днешна дата резултатът е усещане за стъпване върху възглавнички с леко пружиниращ ефект. Но тези маратонки за бягане съвсем не са създадени само за топ спортисти, а също и за обикновените хора. Според титана Найк, всеки човек, който има тяло е атлет, тоест всички.

За разлика от тях обаче, професионалистите знаят как да тичат, за да избегнат травми, които дори могат да им костват кариерата. Именно поради тази причина, големи брандове като Найк, Адидас и Ъндър Армор (за личния ни фаворит ще поговорим много скоро) целят изработване на високо качество, мекота, максимално удобство и издръжливост дори на най-суровите условия.

Визуално Nike React изглеждат доста привлекателно. Горната част представя познатото Flyknit решение, изплетено от една нишка със семпъл дизайн и прецизно изваяни „нос“ и свод на стъпалото. Задната част стабилизира изключително добре серията спортни обувки Nike и благодарение на меката стелка, стъпалото се прилепва добре, и няма усещане за “изхлузване“ на стелката по време на спорт.

Ако нямате търпение да разгледате модели Nike на изгодни цени, посетете още сега нашия супер каталог от спортни изкушения.

Какво ни впечатли в Adidas Boost

Конкурентите отвръщат на удара – така можем спокойно да опишем отговорът на спортни обувки Adidas към всяка нова иновация, предложена от която и да е топ спортна марка, включително и Nike.

Какво представлява Adidas Boost технологията?

Тук говорим не просто за новост, а за истинска иновация в света на спортните обувки, която омекотява по невероятно различен начин маратонката. За да постигнат това, гигантите от Адидас главно разчитат на иновативната си TPU технология, която се поддава на компресия под натиск с цел по-добро „хващане“ на натоварването, а след отпускане се връща към оригиналната си форма.

Благодарение на Boost пяната, този модел спортни маратонки Adidas гарантира оптимизиран енергиен разход на фона на която и да била друга спортна обувка. Ето защо така се достига и до качествено, далеч по-пълноценно бягане. Всяко едно тичане с Adidas Boost е изпълнено с много повече удобство, мотивация и енергия.

За кого е предназначен Adidas Energy Boost

С Adidas Energy Boost, топ производителят на спортни обувки буквално пренаписа историята си, създавайки изключително атрактивни на външен вид обувки за тичане с мека подметка и аеродинамика, предназначени за напреднали бегачи, за които всяко тичане е динамично.

Adidas Energy Boost са предназначени не само за професионални бегачи и спортисти, но и за всички останали, които мечтаят за онова леко усещане на крака, сякаш си излязъл от вкъщи без да си обуеш обувките.

А за привържениците на по-интензивни натоварвания, препоръчваме Adidas Supernova – маратонки за бягане, които демонстрират изключителна издръжливост на натоварвания без значение от сезона. Boost подметката е допълнително подобрена със специални енергийни релси, целящи максимално смекчаване на удари и издръжливост дори при бягане на дълги разстояния.

Ако се чудите кой модел да изберете, съветваме ви да разгледате спецификите на нашите топ спортни артикули на Adidas Supernova на най-добри цени на пазара.