Блог

[12+ неотречими факти, които не знаете за пчелния прашец], потвърдени от опитния пчелар, Боби Radihoney

от януари 13, 2019

Хапвали ли сте пчелен прашец досега? Не? О, каква грешка!

В тази статия с радост ще ви разкажем какво представлява натуралния пчелен прашец, как се произвежда и как може да подобри здравето ни.

Натурален пчелен прашец

У нас пчелният прашец се слави като супер храна с изключително висока хранителна стойност и, повярвайте ни, това съвсем не е никак случайно.

Натуралният пчелен прашец наподобява овални зърна с размер от 10 до 150 микрона. Използва се като хранителна добавка, която подхранва пчелите, а благодарение на богатия си състав, пчелният прашец се показва и като добавка с биологичен ефект, повишаваща съпротивлителните сили на човешкия организъм.

Изключително любопитен факт е това, че  прашецът е съставен от мъжки полови клетки на цъфтящи растения. Задачата на пчелите е да обогатят растенията със секрети от слюнчестите си жлези.

Какво е перга (пчелен хляб)? Ползи за моето здраве и продукти в България?

от декември 28, 2018

Повечето хора си мислят, че най-голямата полза от пчелите е това, че произвеждат мед – вкусен и изключително полезен за човешкия организъм хранителен продукт. Оказва се обаче, че има нещо, което е дори още по-полезно от меда – това е пергата или „пчелният хляб“, с който пчелите хранят своите ларви.