Винил за под – перфектното решение за всеки дом

Spread the love

Така нареченият винил за под създава продукти, съставени от няколко слоя различни материали, композирани заедно, за да образуват изключително издръжлива, практична и достъпна подова настилка. Двата основни типа винилови настилки са луксозни винилови плочки (LVT) и винилови ролки.

Както LVT, така и виниловата ролка са изработени от едни и същи материали, но са конструирани по различен начин, за да произвеждат различни ефекти. Например, форматът на плочите е идеален за имитация на естествено дърво, докато ролковите подови настилки създават имитации с изключително разнообразие: от традиционни паркети, балатуми, класически настилки, до фамозни съвременни настилки имитиращи най-различни материи и декорирани с уникални мотиви, и цветове.

Луксозен винил за под

LVT е типът винил за под, който е проектиран да имитира естествени подови настилки като твърда дървесина и керамични плочки. Благодарение на технологичния напредък и подобрените възможности за дизайн, виниловите подове вече могат да изглеждат и да се чувстват почти идентични с продуктите, които имитират.

LVT конфигурацията, която е в размерите на плочки или ламели, се предлага в голямо разнообразие от традиционни и модерни дизайни, за да имитира външния вид на плочките или дървени дъски. Той също така се предлага в различни варианти за инсталация – чрез клик система или чрез традиционния метод на залепване. 

Модулният формат на LVT го прави лесен и бърз за инсталиране, основно предимство при обновяване на дом или стая. Всъщност с LVT няма нужда да нарушавате ежедневието твърде дълго, като затваряте една или няколко стаи. Ремонтът с LVT може да се извърши с мебелите, които все още са в стаята.

Ролков винил за под

Виниловата ролка е подова настилка с хетерогенна структура, състояща се от горен износващ слой, подплата от фибростъкло, долна подложка. Тя се предлага в големи, непрекъснати, гъвкави листове, в почти неограничен брой стилове, от традиционни и реалистични като визия, до модели с по-игрив дизайн. 

Виниловите ролки също са едно от най-достъпните решения за подови настилки за собствениците на жилища и не само. Също така, виниловите ролки са 100% без фталати и имат ниски емисии замърсяващи околната среда, което допринася за по-здравословна вътрешна среда. Като цена ролките са по-евтини от луксозните плочи винил за под, заради технологията вложена в първите и търсеният ефект.

Заключителна база за избор на винил за под

Във всеки дом има нужда от нещо, което е едновременно практично и красиво. С огромният избор на пазара, не е трудно да се намери. Може обаче да е стресиращо да решите коя подова настилка е най-добра за вашето пространство. Ето защо в този текст предложихме варианта с винилови подови настилки на ролки и луксозни винилови плочки. Всеки продукт от тях има своите предимства и недостатъци, които можете да научите когато разговаряте с търговците или когато прочетете онлайн статии за този тип подови настилки.

Винилът предлага различни предимства; освен че е достъпен и издръжлив, той е водоустойчив, устойчив на надраскване и лесен за почистване. Разгледайте галерията с модели, която търговците предлагат. Визуалната представа помага много когато търсите достъпен вариант за подова настилка. Виниловият под ще издържи десетилетия с минимална поддръжка, затова виниловата подова настилка на ролки или луксозните плочки може да са перфектният избор!

Facebook Comments